18.08.2012 - 08:24
Јужноафриканскиот претседател Јакоб Зума ќе формира истражен орган кој ќе ги разјасни околностите за пукањето во Марикана, каде полицијата уби 36...
17.08.2012 - 20:49
Руската православна црква повика за попустливост кон трите панкерки од „Пуси рајот“, кои денеска беа осудени на по две години затвор поради ...
17.08.2012 - 20:46
Поранешниот алжирски министер за надворешни работи и долгогодишен претставник на Обединетите нации Лахдар Брахими (78) ќе го замени Кофи Анан на...
17.08.2012 - 17:47
Меѓу несреќен живот и добра смрт, Томи Никлинсон ја избира смртта. Сепак, по двегодишно размислување, британскиот суд одлучи да не му се дозволи на...
17.08.2012 - 15:36
Во 35 градови низ целиот свет денеска се организираат протести за поддршка на руската панк група „Пуси рајот“, на кои се очекува да псисуствуваат...
17.08.2012 - 15:10
Израелскиот блогер Ричард Силверстејн на интернет објави документи за кои тврди дека се тајни планови за напад на Вооружените сили на Израел врз Иран...
17.08.2012 - 14:04
Панкерките од групата Пуси Рајот, судот во Москва ги прогласи за виновни за хулиганство и предизвикување верска омраза, добија по две години затвор....
17.08.2012 - 13:28
Се вжештува реториката на Блискиот исток. Иранскиот претседател Махмуд Ахмадинеџад на собир во Техеран, изјавил дека постоењето на Израел е срам за...