12.01.2018 - 19:08
Жена се обиде да го спречи чешкиот претседател Милош Земан да го оствари своето право на глас за време на претседателските избори во земјата. На...
12.01.2018 - 19:04
  Главниот одбор на социјалдемократската партија на Германија со големо мнозинство гласови, го одобри учеството на партијата во нова широка...
12.01.2018 - 18:26
Американскиот претседател не негира дека за време на состанокот посветен на имиграцијата изнел некои тешки зборови кон дел од земјите од африканскиот...
12.01.2018 - 18:19
Конзервативците на германската канцеларка Ангела Меркел и социјалдемократите на Мартин Шулц утрово постигнале начелен договор за формирање на новата...
12.01.2018 - 14:54
Голем пожар ја затвори железничката станица во британскиот град  Нотингем. Огнени јазици се закануваат од покривот на зградата и брзо се...
12.01.2018 - 12:09
Претседателот на Европскиот совет го спореди Балканот со серијата „Игра на тронови“. „Историјата на Балканот е подраматична и поинтересна од...
12.01.2018 - 12:02
Претседателот на САД Доналд Трамп со остра антимигрантска реторика. „Зошто ни доаѓаат сите тие луѓе од шутрачки земји“, прашал Трамп за време на...
12.01.2018 - 10:08
Претседателот на САД Доналд Трамп повторно повика на изградба на ѕид долж границата со Мексико. „Демократите изгледа се стремат луѓе и дрога да...