09.11.2017 - 13:30
Турција потпиша меморандум за соработка во областа на одбраната со Франција и Италија, врз основа на кој трите земји ќе работат на заеднички развој...
09.11.2017 - 12:28
Четирикратниот светски шампион во Формула 1, Луис Хамилтон и еден од најдобро платените спортисти во светот, не платил данок  за неговиот...
09.11.2017 - 09:54
НАТО сојузниците ги поддржаа плановите за создавање два нови командни центра, кои би ја штителе Европа во случај на воен конфликт со Русија. Тоа е од...
08.11.2017 - 19:51
Каталонија повторно е на нозе, днешениот генерален штрајк ја парализираше земјата. Поддржувачите на независна Каталонија блокираа повеќе од 60...
08.11.2017 - 19:48
Кандидатката на Демократската партија, Даника Роум, го победи републиканскиот кандидат Боб Маршал во американската држава Вирџинија и влезе во...
08.11.2017 - 17:36
Федералниот уставен суд на Германија донесе одлука со која изјаснувањето како припадник на трет пол во иднина ќе биде вклучено во официјалните...
08.11.2017 - 15:10
Приврзаниците за независност на Каталонија организираа генерален штрајк во областа, протестирајќи против апсењето на лидерот Карлес Пучдемон и на...
08.11.2017 - 14:59
Американскиот претседател Доналд Трамп пристигна во прва официјална посета на Пекинг. Кина е третата станица од азиската турнеја на Трамп, по...