14.02.2017 - 20:42
Европската унија може да постои без внатрешни граници, само доколку обезбеди ефикасна контрола на своите надворешни граници, изјави вечерва во Виена...
14.02.2017 - 16:24
Мајкл Флин, советникот за национална безбедност на американскиот претседател Доналд Трамп поднесе оставка по информациите дека не пренел целосни...
14.02.2017 - 12:44
Американската администрација одлучи да воведе санкции против новиот венецуелски потпретседател Тарек Ел Аисали, кого властите на САД го обвинуваат за...
14.02.2017 - 11:48
И денеска останува во сила наредбата за евакуација на десетици илјади жители на Северна Калифорнија, а инженерите работат на зацврстување на...
14.02.2017 - 09:16
Еден 25-годишен Австриец, целосно налик на нацистичкиот лидер од Втората светска војна Адолф Хитлер, бил уапсен и обвинет за „глорификација на...
14.02.2017 - 09:09
Мајкл Флин, советникот за национална безбедност на американскиот претседател Доналд Трамп поднесе оставка по информациите дека не пренел „целосни...
13.02.2017 - 20:10
Романскиот Парламент денеска едногласно го поддржа планот за организирање референдум за антикорупциските реформи, по предлог на на претседателот...
13.02.2017 - 16:36
Американските власти наредија итна евакуација на повеќе од 200 000 лица кои живеат во близина на браната Оровил поради стравување дека таа може да...