17.09.2017 - 12:14
Безбедносните копии од податоците од вашиот паметен телефон сепак имаат „рок на траење” и се бришат ако паметниот телефон не го користите две недели...
14.09.2017 - 19:53
USB Capture е алатка која е исклучително корисна доколку имате потреба од автоматизиран бекап на содржините кои се наоѓаат на вашите USB стикови....
11.09.2017 - 21:44
Според протечените информации за претстојната петтата генерација на Apple TV се открива дека ќе има поддршка за видео во 4K HD резолуција со...
11.08.2017 - 11:37
Истражувачи од Соединетите американски држави претставија прототип на мобилен телефон без батерија, којшто користи технологија за којашто се надеваат...
04.08.2017 - 12:40
Дваесет и тригодишниот Маркус Хачинс, познат по тоа што го спречи нападот со „Wannacry“ рансомвер вирусот, бил уапсен во САД во случај на сајбер-...
03.08.2017 - 13:00
Компанијата Ај-Би-Ем произведе касета на која може да се складираат и до 330 терабајти податоци, што може да се спореди со бројката од 330 милиони...
12.07.2017 - 10:44
Во еден „паметен" прстен може да зачувате информации за вашите кредитни картички, кориснички имиња, лозинки за интернет страници, но и биометриските...
03.07.2017 - 12:45
Лајкамобајл, најголемиот мобилен виртуелен оператор во светот, веќе една година е активен во Македонија. Од своето основање во 2006 година,...