06.03.2017 - 10:52
Најпопуларната социјална мрежа во светот Фејсбук започна со тестирање на опцијата „дислајк“, која сепак нема да биде можна на статусите и објавите,...
02.03.2017 - 11:18
Фејсбук најави нова алатка за  превенција на самоубиства, вклучувајќи и нова опција  со која корисниците ќе можат да пријават лица кои...
21.02.2017 - 18:30
Основачот на Фејсбук, Марк Цукерберг откри дека планира содржините објавени на оваа социјална мрежа да ги контролира со помош на вештачката...
20.02.2017 - 16:42
Мобилниот телефон „Нокиа 3310” којшто има култен стату се враќа на пазарот. Претставена е пред 17 години и спаѓа во најпродаваните телефони на сите...
11.02.2017 - 16:16
Производителите на мобилни телефони, и тоа оние најпознатите, ги зафати права епидемија на проблемите со батериите. По целосниот пропаст на најновиот...
24.01.2017 - 15:24
Компанијата Самсунг соопшти дека проблемите во производството на батериите и недостатоците во дизајнот на телефонот се причина за „срамниот и скап“...
24.01.2017 - 12:18
Американската комисија за хартии од вредност (СЕЦ) отвори истрага против „Јаху“ за да се утврди дали претходно требало да ги извести инвеститорите за...
10.01.2017 - 16:11
За да развие мобилна, забавна и компјутерска апликација со можност за AR за паметните очила R-8 И R-9, ODG се здружи со 21st Century Fox кои се...