27.09.2017 - 11:48
Гугл денеска слави 19 години и по тој повод одлучи да приреди голем број изненадувања. На страницата на пребарувачот се нуди т.н. Гугл Дудл спинер...
26.09.2017 - 14:06
Директорот на руската Сојузна агенција за надзор над комуникациите и медиумите Александар Жаров најави дека агенцијата може да го блокира пристапот...
26.09.2017 - 09:29
Кинеската Влада го ограничи користењето на апликацијата за размена на пораки Ватс-ап, со цел засилување на безбедноста пред Конгресот на...
25.09.2017 - 11:38
Компанијата Michelin има план да го создаде идеалното тркало на иднината, наменето за ерата на автономни возила. Тркало кое нема да се потпира...
22.09.2017 - 20:46
Научниците полека, но сигурно го поплочуваат патото кон сценариото од легендарниот холивудски акционен трилер „Terminator“, каде хуманиоиден робот...
18.09.2017 - 13:38
Работата на градежните работници не е едноставна. Во голем дел е поврзана и со физичка работа, кревање и поместување на цигли, цемент и слични...
17.09.2017 - 11:14
Безбедносните копии од податоците од вашиот паметен телефон сепак имаат „рок на траење” и се бришат ако паметниот телефон не го користите две недели...
14.09.2017 - 18:53
USB Capture е алатка која е исклучително корисна доколку имате потреба од автоматизиран бекап на содржините кои се наоѓаат на вашите USB стикови....