20.02.2017 - 16:42
Мобилниот телефон „Нокиа 3310” којшто има култен стату се враќа на пазарот. Претставена е пред 17 години и спаѓа во најпродаваните телефони на сите...
11.02.2017 - 16:16
Производителите на мобилни телефони, и тоа оние најпознатите, ги зафати права епидемија на проблемите со батериите. По целосниот пропаст на најновиот...
24.01.2017 - 15:24
Компанијата Самсунг соопшти дека проблемите во производството на батериите и недостатоците во дизајнот на телефонот се причина за „срамниот и скап“...
24.01.2017 - 12:18
Американската комисија за хартии од вредност (СЕЦ) отвори истрага против „Јаху“ за да се утврди дали претходно требало да ги извести инвеститорите за...
10.01.2017 - 16:11
За да развие мобилна, забавна и компјутерска апликација со можност за AR за паметните очила R-8 И R-9, ODG се здружи со 21st Century Fox кои се...
10.01.2017 - 13:47
Интернет гигантот Yahoo престанува официјално да постои. Новото име на компанијата ќе биде Altaba, a досегашната извршна директорка Мариса Маер...
27.12.2016 - 15:30
Кинеските власти најавија дека до 2018 година Кина ќе стане првата земја која ќе спушти своја сонда на темната страна на месечината. Во планот за...
22.12.2016 - 11:42
Компанијата Фејсбук вчера соопшти дека во првата половина на 2016 година имаат за 27 отсто повеќе барања од државните власти за давање на податоци за...