05.08.2012 - 12:12
Прашина и задагувачки аеросоли патуваат од Азија, преку океанот и негативно влијаат врз квалитетот на воздухот во САД и Канада, а можеби и ги...
04.08.2012 - 13:45
Времето во Соединетите Американски Држави годинава е исклучително лошо, а како резултат на тоа има суши, високи температури и бури. Сепак,...
04.08.2012 - 12:16
Американската Национална аеронаутичка и вселенска администрација (НАСА) ќе им додели 1,1 милијарди долари на три приватни компании за развој и...
31.07.2012 - 10:51
Иако иднината не може во целост да се предвиди, во последно време постојано е присутна темата дека технологијата со која располагаме во најскоро...
30.07.2012 - 12:50
Четири децении откако астронаутите слетаа на Месечината и поставија американски знамиња, научниците на НАСА објавија докази дека тие сеуште се на...
29.07.2012 - 13:02
Компанијата „Скајп“, која нуди широк спектар на Интернет услуги, се подготвува да изврши сериозни промени во својата политика во однос на доверливост...
12.07.2012 - 17:05
Усовршената верзија на најпопуларниот спортски автомобил со отворен покрив - Мазда МХ-5 од оваа есен ќе се најде и во европските продажни салони,...
11.07.2012 - 12:24
На авио-саемот во Лондон компанијата Боинг по три години најавување и го испорача најновиот Дримлајнер 787 на авио-компанијата Катар Ервејз....