03.07.2015 - 11:38
Соларниот авион „Солар Импулс 2“ го урна рекордот за најдолг континуиран лет без долевање на гориво, јави Би-Би-Си.   Новиот рекорд соларниот...
18.06.2015 - 17:33
„Мицубиши миев“ е првиот електричен автомобил кој ќе се продава во Македонија. Возилото има погон на струја, а со едно полнење на батериите може да...
19.05.2015 - 14:32
На 60 проценти од домаќинствата во Република Македонија им е достапен широкопојасен Интернет, додека исто толку од населението на земјата користи...
16.05.2015 - 19:16
Американски научници во соработка со армијата на САД прозведоа нов метал што не потонува во вода, објавиja „Мејл он Лајн“.   Материјалот, кој...
29.04.2015 - 10:45
Рускиот вселенски брод Прогрес, кој треба да достави гориво и храна до Меѓународната вселенска станица е во опасност, бидејќи има потешкотии со...
22.04.2015 - 13:07
Во последното издание на Глобалниот извештај за информатичка технологија на Светскиот економски форум Македонија е рангирана на 47-мо место од вкупно...
19.04.2015 - 17:41
Патики и велосипед кои генерираат електрична енергија за полнење батерии е првонаградената идеја за подигнување на свеста на граѓаните и борбата...
16.04.2015 - 14:41
Светската компанија ХТЦ го промовира својот најнов претставник од ХТЦ Оне серијата, новиот ХТЦ Оне М9.  Моделот го промовира паралелно во сите...