21.11.2014 - 11:41
Американската вселенска агенција НАСА подготвува нов проект со кој сака да ја надмине мисијата „Розета“ на Европската вселенска агенција (ЕСА)....
13.11.2014 - 19:32
Вселенската сонда „Филе“, која испиша историја со тоа што за прв пат направи слетување на комета, почна да ги испраќа и првите фотогорафии од...
12.11.2014 - 13:48
Вселенска сонда за прв пат во историјата слета на површината на една комета. Слетувањето на истражувачката сонда претставува врв на десетгодишната...
06.11.2014 - 11:41
Експерти за кибер-заштита од компанијата „Пало Алто нетворкс“ предупредија за појава на компјутерски вирус, кој ги напаѓа уредите на Епл, вклучувајќи...
29.10.2014 - 09:53
Интернет порталот Јутјуб би можел наскоро да почне со наплаќање на гледањето на содржините, што ги објавува во замена за отстранување на рекламите,...
01.10.2014 - 13:45
Microsoft ја претстави новата верзија на оперативниот систем Windows кој ќе ја носи ознаката 10. Компанијата ја скокна Windows 9 верзијата, за да го...
10.09.2014 - 18:08
Јасно ни е дека Интернетот завладеа со нашите животи, потребен ни е во работата, во комуникацијата со другите луѓе, а се почесто и во моментите на...
04.09.2014 - 13:10
Компанијата Епл на 9 септември ќе го претстави новиот iPhone, а со новите карактеристики пристигнува и опцијата за плаќање со телефонот како со...