15.07.2015 - 11:49
Она што го прави Владата во соработка со приватниот сектор им овозможува на домашните ИКТ компании да отвораат нови работни места и да развиваат...
11.07.2015 - 20:27
Се поголем број деца и млади луѓе времето го минуваат на социјалните мрежи, создаваат полека зависност од интернетот. Квалитетната комуникација меѓу...
10.07.2015 - 11:10
Група хакери се здобиле со чувствителни податоци, меѓу кои се и броеви на социјално осигурување, кои се однесуваат на 21,5 милиони Американци,...
03.07.2015 - 11:38
Соларниот авион „Солар Импулс 2“ го урна рекордот за најдолг континуиран лет без долевање на гориво, јави Би-Би-Си.   Новиот рекорд соларниот...
18.06.2015 - 17:33
„Мицубиши миев“ е првиот електричен автомобил кој ќе се продава во Македонија. Возилото има погон на струја, а со едно полнење на батериите може да...
19.05.2015 - 14:32
На 60 проценти од домаќинствата во Република Македонија им е достапен широкопојасен Интернет, додека исто толку од населението на земјата користи...
16.05.2015 - 19:16
Американски научници во соработка со армијата на САД прозведоа нов метал што не потонува во вода, објавиja „Мејл он Лајн“.   Материјалот, кој...
29.04.2015 - 10:45
Рускиот вселенски брод Прогрес, кој треба да достави гориво и храна до Меѓународната вселенска станица е во опасност, бидејќи има потешкотии со...