14.03.2017 - 13:29
Лидерот на најголемата албанска опозициска сила Демократската партија,  Љуљзим Баша изјави дека опозицијата останува да протестира во Тирана се...
14.03.2017 - 10:27
Турската влада соопшти дека му е забрането враќањето на холандскиот амбасадор Кис Корнелис Ван Риј, во Анкара, означувајќи го тоа како една од...
13.03.2017 - 21:20
Македонија не постои, тоа е стара албанска покраина и се вика Илирида. Ние сме подготвени да им помогнеме на нашите браќа Албанци од сругата страна...
13.03.2017 - 13:20
Косовскиот адвокат и некогашен близок соработник на Јосип Броз Тито, Азем Власи утрово е ранет со изтрели од огнено оружје во близина на неговиот дом...
13.03.2017 - 13:17
На Хрватска и е доставена групната тужба за исплата на отштета во висина од 3,5 милијарди долари за злосторствата извршени врз хрватски Срби, Роми и...
13.03.2017 - 12:29
Турција денеска на холандскиот дипломатски претставник во Анкара официјално му врачи протестна нота поради акцијата на полицијата во Ротердам против...
13.03.2017 - 11:29
Претседателот на српската влада Александар Вучиќ оцени дека е „многу чудно“ тоа што претседателот на Косово Хашим Тачи со својата оставка го условува...
13.03.2017 - 11:06
Неколку илјади Романци учествуваа на традиционалните протести против корупција. Околу 2.000 лица се собрале во Букурешт, а помали протести беа...