30.04.2017 - 12:50
Пристапот до најголемата интернет енциклопедија „Википедија“ е блокиран во Турција поради оцрнување на имиџот на земјата, соопштија турските власти....
29.04.2017 - 16:17
Во Турција беше забранет пристапот до Википедија - слободната енциклопедија која секој има можност да користи и редактира. Според информациите,...
29.04.2017 - 12:51
Скорешното членство на Црна Гора во НАТО ќе испрати силна порака до другите земји заинтересирани за придружување кон алијансата дека напорната работа...
28.04.2017 - 23:10
Црногорскиот парламент едногласно со 46 гласа го усвои предлог-законот за ратификација на Северноатлантскиот договор. Овој договор ги обезбедува...
28.04.2017 - 10:48
Изразувам длабока загриженост од создадената тензија во Република Македонија и судирите во Парламентот, што доведоа до неколку десетици повредени...
28.04.2017 - 09:12
Собранието на Црна Гора денеска треба да ја потврди одлуката за членството на земјата во НАТО Алијансата. Црногорските власти и опозицијата имаат...
27.04.2017 - 11:08
По одлуката на судот во Колмар да го одбие српското барање за екстрадиција на Рамуш Харадинај, лидерот на опозициската Алијанса за иднината на Косово...
27.04.2017 - 09:55
Францускиот суд во Колмар, го одби барањето на Србија за екстрадиција на поранешниот лидер на ОВК, Рамуш Харадинај. Тој е  ослободен, а во...