05.10.2012 - 13:49
Словачкиот министер за надворешни работи Мирослав Лајчак изјави дека европските интеграции повеќе не се приоритет за Македонија, Србија, Босна и...
05.10.2012 - 13:46
Претседателот на Репулика Српска, Милорад Додик изјави дека РС е единствена самоодржлива заедница во Босна и Херцеговина и уверен е оти еден ден ќе...
05.10.2012 - 09:51
Медиумите на грчката дијаспора во Северна Америка предупредуваат на можна измама, откако група активисти најавија дека собрале неверојатни 650...
05.10.2012 - 09:49
Претседателот на Албанија, Бујар Нишани во изјави дека албанскиот народ сака повеќе од другите успешно да заврши истрагата за извештајот на Дик Марти...
05.10.2012 - 09:13
Поранешниот грчки пратеник и заменик-министер за внатрешни работи, социјалистот Леонидас Цанис е пронајден обесен во својот дом во централниот дел на...
04.10.2012 - 20:48
Хрватското Министерство за внатрешни работи ги предупреди денеска граѓаните на нов тројанец, кој со порака, која наводно стигнала од полицијата, ги...
04.10.2012 - 20:26
Неколку стотици турски граѓани денеска демонстрираа во Истанбул против можноста за војна со Сирија, по прифаќањето на резолуцијата во турскиот...
04.10.2012 - 15:23
Со највисоки државни и воени почести и воена музика денеска на загребските гробишта Мирогој е погребан Борис Шпрем.   Последен од него се прости...