Емисии

20.06.2017 - 22:27
Здравствен систем заснован на популизам, а не на реформи...Тодоров тврдеше дека се градат капитални објекти и реконструкција на она што со години беше запоставено... Во пракса - болници руинирани, модерна опрема која скапува, оти никој не знае да ја користи... Министерот Таравари тврди дека ја има дијагнозата, но дали го има лекот... Апсења на доктори, ловење бубачки и лебарки... Проекти од типот на мој термин, плаќање по учинок и многу други... Како да успееме да се договориме што ни е поважно во здравството... Гости се универзитетските професори, хирургот Милчо Пановски, Алексеј Дума и докторка Маја Мојсова од КАРИЛ.
20.06.2017 - 21:49
Гостин: Слободан Богевски за делото „Етногенеза и култура на древните Македонци“
20.06.2017 - 17:41
Тема: Поради утки во проектирањето, „Кинескиот“ автопат Охрид-Кичево е запрен на неодредено време
20.06.2017 - 16:06
Тема: Алергии на храна во рана детска возраст Гостин: проф. д-р Стефка Груевска, педијатар гастроентерохепатолог
20.06.2017 - 15:10
Гости: Александарв Николов, главен експерт и Драгица Милошевска, претседател на „Женска акција“
20.06.2017 - 15:09
Гостин: Теодора Костовска, психолог
20.06.2017 - 15:07
Гости: Стефанија Лефтеровска, инструктор по хип хоп и современ танц и Симон Симоновски, инструктор по аеробик, буткамп и паркур
19.06.2017 - 22:22
За сиромашните пониски, за богатите - повисоки даноци. Дали треба да се менува даночниот модел? Просечна плата од 30 илјади денари – како до неа? Се ветуваат стапки на раст повисоки од пет отсто. На што ќе се потпира економијата? Што остави претходната на сегашната власт во наследство? Треба ли да бидат спокојни пензионерите и буџетарите? Дебатираме со универзитетските професори Трајко Славески, Ванчо Узунов и економскиот аналитичар и стопанственик Фатмир Битиќи.
19.06.2017 - 20:31
Тема: Ќар или штета од дисперзираните студии? ВМРО-ДПМНЕ: Укинувањето е огромна штета за образовниот процес
19.06.2017 - 20:03
Остануваме во Битола. Имаме средба со доаенот на битолскиот театар, Јоана Поповска... Импресивна кариера... Се потсетува на омилениот колега... Воодушевеноста на Мира Ступица од нејзината драмска игра... Но, не секој го почитувал нејзиното знаење и искуство... Патот до успехот со Јоана Поповска, прв дел.
19.06.2017 - 17:55
Тема: Околу три месеци, граѓанската иницијатива „5 до 12“ бара од политичарите да ги разгледа нивните барања
19.06.2017 - 16:15
Тема: Срцев инфаркт Гостин: д-р Ирина Сотирова Бухова-спец. интернист