Емисии

10.03.2018 - 21:15
10.03.2018 - 04:52
09 03 2018 Законот за јазици ја стресе владината коалиција, ќе направи ли и сериозен расцеп или пак Зоран Заев и Али Ахмети ќе најдат начин како да го премостат и дали тоа ќе биде прескокнувајќи ја амандманската расправа и гласајќи го на „сила“... Што може да се очекува од најавениот дијалог со опозицијата, дали „чувството“ Мицкоски за тоа дека наскоро ќе биде комплетирана неговата пратеничка група со се притворените пратеници ќе биде „дилот“ првиот опозиционер да попушти за амандманите... Како најавуваното општество во кое законот ќе важи за сите клекна пред функционерот на ДУИ со богато полициско досие... Дебатираат Бранко Геровски, главен и одговорен уредник на „Слободен Печат“ и на порталот „Плус Инфо“, Љупчо Ристовски, доктор по политички науки и Исмет Рамадани аналитичар и поранешен пратеник.
09.03.2018 - 18:07
Теми: 1-Ќе се гради нов клинички центар 2-Прес конференција на министерот за здравство Венко Филипче 3-Избор на теме од цела недела
09.03.2018 - 17:55
Тема: Адвокатите и нотарите се препукуваат кој да добие поголем дел од парите на граѓаните
09.03.2018 - 16:11
Тема: Хронична срцева слабост Гостин: д-р Љупчо Иванов-спец. интернист
09.03.2018 - 12:59
Гостин: Атанас Мукоски
09.03.2018 - 12:49
Македонија денес - Едукативни звучни сликовници - одличен избор за вашите најмили
09.03.2018 - 12:39
Гости: Др. Оливера Стојчева - Универзитетска клиника за нефрологија и Душко Ѓоргиев - Претседателот на Здружението на бубрежно болни „Нефрон“
09.03.2018 - 00:12
Во Албанија и Србија беснее епидемија на морбили. Постои ли опасност да избие и кај нас? Дали намалениот опфат со вакцинација може да го запали фитилот? Bо 24 анализа со Менче Точи дебатираат еминенти стручањаци, Др. Драган Даниловски, епидемилог, универзитетски професор и поранешен министер за здравството, Александра Гроздановска професор на Фармацевтскиот факултет и претседател на Комитетот за вакцинација, др Стефана Тасеска специјалист педијатар, сега во пензија и др.Кети Ставриќ педијатар-имунолог и директор на Клиниката за детски болести
09.03.2018 - 00:11
Тема 1: Денес се празнува денот на жената 8 март, во Македонија има повеќе дипломирани жени магистри од мажи Тема 2: Законот за јазици ја стресе коалицијата, решение најверојатно ќе се бара на лидерска Тема 3: Ќе се воведе приоритетен упат со точна дијагноза по област
08.03.2018 - 23:52
Тема 1: Денес се празнува денот на жената 8 март, во Македонија има повеќе дипломирани жени магистри од мажи Тема 2: Законот за јазици ја стресе коалицијата, решение најверојатно ќе се бара на лидерска Тема 3: Ќе се воведе приоритетен упат со точна дијагноза по област
08.03.2018 - 19:48
Тема: 8-ми март - По закон еднакви, а во пракса дискриминирани: Хелсиншки: 78% од жртвите на физичко насилство се жени