Емисии

03.12.2017 - 21:51
Во оваа емисија на „Фактор магазин“ патуваме во Хрватска, отвораме прашања за случајот „Агрокор“... Совет од градоначалникот на Загреб како да добиеш на избори... Како да се справиш со аферите... и неговото видување на проектот „Скопје 2014“ и по нешто за македонските работи со Елена Андреевска...
02.12.2017 - 04:25
Тема: Претседателот Иванов со обид за помирување и смирување на тековната ситуација
02.12.2017 - 04:04
Тема: Шведската амбасада и HBО „Еко свест “ со проект: Предизвик: 14 дена одржливо живеење. Гости: Ана Чоловиќ Лешоска, директорка на „Еко-свест“ и Антон Иреквист, заменик-шеф на кралството Шведска во Р.М.
02.12.2017 - 03:24
Како од миленик на меѓународната заедница поранешниот премиер ја доживеа судбината на одземање на пратеничкиот имунитет. Единствениот македонски премиер кој влезе во овалната соба на американскиот претседател Џорџ Буш. За исклучително значајната средба за Македонија на Димитров со државниот секретар на САД Тилерсон. За договорот со Бугарија. За актуелните политички случувања. Интервју со поранешниот премиер Владо Бучковски.
01.12.2017 - 16:20
Тема: Третман на леукемии Гостин: проф. д-р Оливер Каранфилски ссци. хематолог
01.12.2017 - 14:46
Гости: Бранислав Радојковиќ и Горан Милошевиќ
01.12.2017 - 14:45
Гости: Гордана Бешлиоска - претседател на здружението на медицински сестри, акушерки, стоматолошки сестри „За нас“ и Џеват Салија - претседател на здружението на медицински сестри, техничари, лаборанти Албанци
01.12.2017 - 14:44
Гостинка: Мишела Николовска - национален офицер за репродуктивно и сексуално здравје вклучувајќи и ХИВ Сида
01.12.2017 - 14:43
Гостин: Спец. др. Атанас Павлески - орален хирург „Санте плус“
01.12.2017 - 03:23
Собраниската комисија одлучи да им се одземе мандатот на шестмина пратеници поради насилството на „Крвавиот четврток“ во законодавниот дом. Конечната одлука ќе се носи на пленарна седница утре напладне. Се враќа ли правната држава во земјата – опозицијата обвинува за реваншизам. Дебатираат, адвокатите Сашо Дуковски и Александар Новаковски, како и новинарката Искра Опетческа, директен сведок на настаните на 27 април.
30.11.2017 - 17:04
Тема: Комисијата одлучи да им се одземе имунитетот на шестмина пратеници на ВМРО-ДПМНЕ
30.11.2017 - 15:08
Гостин: Виктор Ангелов - виолинист