08.03.2017 - 10:06
Македонските жени кои се вработени имаат само 15 проценти од времето да го посветат на слободни активности, а кај невработените жени отпаѓаат 21...
07.03.2017 - 17:33
Секое петто лице во светот смета дека жените помалку вредат од мажите и оти нивното место е во домот, а исто така дека мажите се поспособни на...
07.03.2017 - 14:55
Научниците тврдат дека Месечината е многу стара. Новата анализа на лунарните камења донесени на Земјата од страна на астронаутите од Аполо укажува на...
07.03.2017 - 10:42
Канаѓанецот Питер Червински е еден од најпознатите натпреваруварувачи во јадење, кој моментно држи Гинисови рекорди во вкупно девет категории....
06.03.2017 - 17:27
Преку мобилна аплицкација која ја изработија студенти на факултетот за информатички науки и комјутерско инжинерство, младите преку своите паметни...
06.03.2017 - 09:58
Пред седум години Стив Џобс го промовираше дотогаш непознатиот уред на „Епл“ - Ајпад, кој го опиша како „неверојатна направа што ќе служи како алатка...
01.03.2017 - 12:39
Американската воспитувачка на деца од предучилишна возраст, Бет Балиста и го спаси животот на својата болна ученичка со тоа што го донирала едниот...
28.02.2017 - 11:05
На порталот „Момент ин Тајм“ се појави оглас за продажба на автомобилот БМВ 7 (Е38), во кој беше застрелан познатиот рапер Тупак Шакур. Возилото чини...