03.09.2012 - 13:40
По повеќе од 40 години Зоолошката градина - Скопје денеска доби жирафа по име Орка, млад мажјак кој на 8 септември ќе полни две години.   Првпат...
01.09.2012 - 09:44
 Доналд Ловсон, инженер за железнички транспорт, од Мичиган, кој освои 337 милиони долари на лотаријата Пауербол (Powerball), не може да се...
31.08.2012 - 09:47
Руската телевизија, „2Х2“ во текот на оваа недела соопшти дека во рамки со новиот закон што забранува сцени на насилство, алкохол и пушење во раните...
30.08.2012 - 12:24
Утре на небото ќе биде видлива „сина месечина“, невообичаен феномен што се случува еднаш нa две и пол години.   Месечината нема да биде со сина...
30.08.2012 - 10:27
Животниот стил на Путин е многу пораскошен од стилот на колегите од западот, а за одржување на резиденцијата во која престојува, авионите и...
30.08.2012 - 09:23
Дарлин Флајн, 57-годишна Американка од Калифорнија, во својата колекција има неверојатни 16.400 чифта чевли, со што го урна сопствениот рекорд во...
29.08.2012 - 09:22
Резултатите од едно истражување покажаа дека повеќе од една третина од жените сметаат дека e прифатливо да ги читаат приватните пораки од својот...
28.08.2012 - 14:37
Употребата на канабис предизвикува намалување на коефициентот на интелигенцијата кај младите на тинејџерската возраст, а во некои случаи може да...