17.08.2012 - 11:59
Младата акробатка Феит Дикли одлучи да изведе несекојдневна, но и сериозна точка на неизграден дел од автопат во Хрватска.      Меѓу...
17.08.2012 - 10:11
Големите бранови и силниот ветер кој дува према бреговите на Чиле предизвикале бројни проблеми во крајбрежните области.   Овој пат силните...
17.08.2012 - 09:46
Прототип на машка контрацепциска пилула е развиен во бостонскиот институт Дана-Фарбер, а научниците се надеваат дека во рок од една година ќе почне...
17.08.2012 - 09:15
Огромниот гранитен камен кој деновиве беше поставен во Чикаго, ќе го означува местото каде започнала големата љубов меѓу американскиот претседател...
17.08.2012 - 08:57
Претседателот Барак Обама е еден од првите претседатели во поновата историја на САД познат по тоа што сака да испие кригла студено пиво, кое сам го...
16.08.2012 - 11:48
Морскиот мраз на Арктикот исчезнува со далеку поголема брзина отколку што се очекуваше, покажуваат најновите податоци на сателитот за проучување на...
16.08.2012 - 10:34
Илјадници доброволци во Брисел поставиле огромен цветен тепих на градскиот плоштад, а за изработката им биле потребни 700.000 цветови. Повеќе од...
16.08.2012 - 10:30
Џек од Бостон одлучил на несекојдневен  начин да ја запроси својата девојка Тереза. Наговорил потполни странци да и даваат по еден цвет на улица...