27.02.2017 - 09:58
Во сибирска тајга се пронајдени 23 статуи за коишто се верува дека се скаменети руски војници, пишува порталот „Есорајтер“. Во 1993 над тајгата...
24.02.2017 - 09:42
Горните и долните заби треба да се допираат само кога се јаде. Но, секој втор човек повремено „шкрипи“ со забите, а секој петти тоа го прави редовно...
23.02.2017 - 09:06
Меѓународен тим астрономи откриле нов ѕвезден систем што се состои од седум планети со големина на Земјата и кои се во појас во кој можно е да има...
22.02.2017 - 15:33
Пер-Ерик Мускос, член на градскиот совет во Оверторн предлага вработените Швеѓани да имаат право на еден час пауза за по потреба да отидат дома кај...
22.02.2017 - 12:27
Европската популација на скакулци и штурци е загрозена, односно една четвртина од тие инсекти е соочена со изумирање, се наведува во прва сеопфатна...
21.02.2017 - 16:10
Водата која преку ноќ е оставена во чаша или отворено шише, не треба да се пие, велат научниците. Освен тоа што поради изложеноста на зрачење се...
20.02.2017 - 15:21
Телефонот на Адолф Хитлер со којшто ги издавал своите наредби, денеска е продаден на аукција за 243.000 долари, соопшти аукциската куќа „Историските...
17.02.2017 - 12:49
Геолози востановија дека ноовооткриеното копно што се наоѓа во Тихиот Океан, во близина на Австралија, може да се нарече континент и го именуваа како...