17.01.2017 - 12:32
Мозокот не ги контролира само нашите мисли и основни физиолошки функции. Неодамнешна студија покажува дека тој, исто така, го контролира начинот на...
16.01.2017 - 15:05
Луѓето гледаат на јануари на два начина: За оптимистите, тоа е нов почеток, а за оние другите - тоа е месец исполнет со непријатности и тоа најмногу...
16.01.2017 - 10:50
Осум лица ја поседуваат истата вредност на имот како и половина од светската популација и ова ниво на нееднаквост „може да ги разори нашите општества...
16.01.2017 - 09:20
Ново истражување на Универзитетот во Јејл, направено со 3.635 Американци на возраст од над 50 години, покажува дека читањето книги може да го...
13.01.2017 - 18:10
Некои  веруваат дека ова е знак дека 2017 година ќе биде уште една тешка година.   Било пресметано дека на овој ден во САД безнисмените...
13.01.2017 - 09:44
Православните христијани кои се водат според Јулијанскиот календар вечерва ќе ја пречекаат православната Нова година, која почнува утре на Василица....
10.01.2017 - 10:20
Ново истражување на Универзитетот од Оксфорд, извршено над 2.254 лица постари од 18 години, покажа дека алкохолот ги прави луѓето посреќни....
09.01.2017 - 15:32
Хајден Крос (20), од англискиот град Глостер, е првиот маж во Велика Британија кој јавно на Фејсбук објави дека е бремен. Крос инаку е роден како...