22.07.2016 - 13:52
Само во Америка над 1,25 милиони луѓе страдаат од дијабетес тип 1.   Bacillus Calmette – Guerin е вакцината која е користена за туберкулоза пред...
13.06.2016 - 19:47
Американскиот софтверски гигант Мајкрософт објави дека потпишал договор за купување на социјалната мрежа ЛинкдИн за 26,2 милијарди во готовина....
13.05.2016 - 17:01
Од 12ти до 14ти мај, македонската јавност има можност да го почувствува задоволството во возењето на најновите BMW модели преку xdrive тест возењето...
31.03.2016 - 19:56
Познатата Ирачко - Британска архитектка Заха Хадид, добитничка на наградата Притзкер, почина на 65-годипна возраст. Хадид, која е родена во Ирак, а...
28.03.2016 - 17:56
Еј дечки вие кои сте постојано во гужва, успорете малку, сигурно нешто убаво пропуштате...   СКОПСКО, секогаш автентичен и свој, со најновата ТВ...
17.12.2015 - 12:18
Припадниците на една заедница во американската сојзуна држава Ново Мексико живеат во домови наречени „Earthships“ (земни бродови), кои се целосно...
17.12.2015 - 12:13
Експертите предупредуваат дека покачувањето на нивото на морињата, предизвикано од глобалното затоплување, до 2050 година ќе потопи 2.000 од вкупно...
16.12.2015 - 10:47
Европската унија подготовува нов закон со кој во цела Европа би можело да биде забрането користење на социјалните мрежи од лица помлади од 16 години...