21.12.2016 - 14:40
Луѓето не се свесни за фактот дека ако не се образуваат ќе станат безлична маса без сопствено мислење, а таквите се најподложни на манипулации....
21.12.2016 - 10:26
Во малиот алжирски град Аин Сефри во пустината Сахара синоќа падна снег и тоа првпат од 1979 година.   Локалните жители биле изненадени и...
19.12.2016 - 19:51
Фејсбук се користи веќе 12 години, а нијансата на сина боја на неговиот бренд стана препознатлива за милиони луѓе, кои автоматски ја поврзуваат со...
19.12.2016 - 10:11
Ако погледнете на нумеричката тастатура на вашиот лаптопот или далечинскиот управувач за телевизорот, ќе забележите дека на копчето со бројот 5 има...
16.12.2016 - 14:10
Владата на Куба и понудила на Чешка долгот што карипскиот остров го има кон оваа земја, да го плати во натура - со кубански рум, откриваат...
14.12.2016 - 09:51
Албански рибари во водите на Јонско Море уловија ајкула тешка 450 килограми. Големата ајкула се вплеткала во рибарските мрежи на бродот „Марио“ во...
14.12.2016 - 09:26
Американското списание „Пипл“ традиционално и годинава објави листа на најсекси мажи во светот. На листата за најсекси мажи во 2016 година се најдоа...
12.12.2016 - 09:01
Многумина веруваат дека единствен начин за да се стане милионер е да се наследи имот од некој богат предок или да се добие премија на лотарија....