Новинар: Иле Петревски

Регулаторна решава: Ќе плаќаат ли скопјани поскапо парно годинава?

Во Регулаторната комисија за енергетика се прават последните пресметки за формирање на новата цена на парното греење. Енергетските компании надлежни за ...

Разговор со Миле Бошков

Реакции по ребалансот на буџетот

Со тоа што буџетскиот дефецит уште во месец мај беше со реализација од 60 отсто, за експертите овој ребаланс беше повеќе од очекуван. За кратењето на расходите и ...

АВМУ да изготви студија за ТВ 24 – за вршење ТВ емитување на национално ниво

Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги во следните 60 дена има обврска да изготви студија за оправданост за објавување на јавен конкурс за ...

Вишиот управен суд пресуди во корист на ТВ 24

Вишиот Управен суд донесе пресуда дека Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги треба одново да го разгледа барањето на Трговското радиодифузно ...

За што ќе се трошат половина милијарда евра заем од Унгарија - експертите бараат разумно трошење во инвестиции што ќе го зголемуваат БДП

Долгонајавуваната милијарда на премиерот Христијан Мицкоски се стопи на пола милијарда.Тоа што неофицијално во јавноста кружеше како информација, дека ...

Аргумент плус: Минимална плата од 450 евра

Гостување на Слободан Трендафилов и Ангел Димитров

24 анализа: Од каде ќе се најдат 300 милиони евра во ребалансот?

Министерствата, државните агенции и останатите буџетски корисници веќе почнаа со испраќање на финансиската документација во Министерството за финансии каде се ...

Синдикатот со порака до премиерот - минималната плата да се зголеми

Во првите 100 дена од владата, не само да се разговара туку и да се дојде до решение минималната плата да достигне 450 евра, вели за Телевизија 24 претседателот на ССМ ...

24 интервју со Борче Треновски: Ребаланс на буџетот со потпис на новата Влада

Амбициозни најави за инвестиции, за финансиска логистика на општините, за повисоки пензии – но од каде и како ќе се обезбедат пари. Во пресрет на ребалансот на ...